السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
جيت ليكم النهارده
باااااااااااااااااكله مصريه كااااااااانت شعبيه
بسبب انها رخيصه الثمن وسعرارتها الحراريه مرتفعه جداااااا
الا وهى الكوارع او المقادم
ويوجود منها انواع اشهرها الكندوز(تكون كبيره) والبتلو)(بتكون صغيره)ويفضل البتلو لانها بتاخد وقت اقل فى التسووويه واكلها الذ يوجد لها
مواسم فى مصر فى شهر ديسمبر ويناير تعمل على تدفئه الجسم بشكل كبير وفى شهر يوليو واغسطس مع السياحه لان معظم السواح يطلبها لذا ابتتدت
المطاعم الشهيره على ادخلها ضم وجبتها
ومن فوائد الكوارع
تعطى طاقه عاليه بسبب ارتفاع سعراتها الحراريه
تقويه العظام(المفاصل والساقين والركبتين وخصوصا اللى عندهم خشووونه)
اسفه يا بنات طولت عليكم يله نشوف الوجبه
الكواااارع وفتته الكوارع
ده شكل الكوارع مقطعه وليسته مفصوله وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه
الطريقه
نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه
تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم
تعالو نجهز الفته
انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن
معلش نسيت اصوره الصلصه علشان اليوم كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه بالضبط
نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه
حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع
نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز
الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى
وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم